23 Ağustos 2011 Salı

Meditasyonun Önemi

Yapılan araştırmalara göre, düşündüğümüzün tam tersine, mutluluğun sadece %8’i yaşanılan hayat koşullarına (iyi bir ev, iyi bir gelir vs..) bağlıyken; gerçekten bizleri mutlu eden şeylerin başında başkalarını mutlu etmek geçiyor.. Bu oranın yüksekliği (%45) düşünüldüğünde; kolektif bilince ve birliğe ulaşmak çok da zor olmuyor.. DNAlarımızda ve her bir hücremizde atalarımızdan izler taşımaktayız; bizleri biz yapan çoğu faktör bugün bilim tarafından genlerle açıklanmakta.. Ne denli yüklü bir mirası paylaştığımız düşünüldüğünde, gerçek mutluluğun tümbunları paylaşmaktan geçtiğini anlamak çok da zor olmuyor.
her birimizin içinde güven, mutluluk, huzur ve cesaretten bol miktarda var..
Tüm ihtiyacımız olan bu kaynaklarla nasıl temasa geçeceğimizi anlamak! bunu yapmak aslında son derece kolay: tek yapmamız gereken gözlerimizi kapatıp, oturmak!!

Bedenimizin zihin açık, gözler kapalı şekilde kendini dinlemeye ve yenilenmeye açtığı bu anları kısaca meditasyon diye adlandırıyoruz; ancak çoğumuzun düşündüğü gibi bunun için herhangi bir yere gitmeye, herhangi bir mantrayı zihnimizde okumaya ya da birilerinin yönlendirme yapmasına gerek yok..

Bu aslında her birimizin bildiği fakat zaman içinde kendimizden uzaklaşarak, dış dünyaya dönmemiz nedeniyle kendimize yabancılaştığımız için unuttuğumuz bir olgu; bizler burada sadece bunu hatırlamanıza yardımcı oluyoruz..
Nefes ve Yaşam Koçu
Ülker Uzun Polat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder