15 Eylül 2011 Perşembe

LOTUS AYDINLANMASI



Lotus bitkisi (beyaz nilüfer), çamurlu ve kirli ortamlarda yetişir.Buna rağmen bitkinin yaprakları sürekli temizdir. Çünkü bitki, üzerine en ufak bir toz zerresi geldiğinde hemen yapraklarını sallar ve toz taneciklerini belli noktalara doğru iter. Yaprağın üzerine düşen yağmur damlaları da bu noktalara doğru yönlendirilir ve buradaki tozları süpürmesi sağlanır.
Bizlerde Lotus çiceği gibi ; stresli, ego dolu ve dualitenin hüküm sürdüğü kirli ortamlarda var oluruz. Biz lotus çiceği gibi ( gücünü henüz farkedememiş olanlarımız) üzerimize düşen en ufak bir toz zerresinde hemen yapraklarımızı sallayıp toz taneciklerini belli noktalara itip bunu yağmur damlaları ile temizleyemeyiz. Tam tersi bu toz zerreciklerini kabul eder, beden-zihin-ruh dengemize dahil ederiz. Bu dahil ettiğimiz toz zerrecikleri ( acılar, üzüntüler, kaygı ve korkular, afffedememe, egosal tüm yaklaşımlar vb.) ruhumuzu , bedenimizi ve bilinç sistemimizi kirletip, doğal akışında olmasını engellemeye ve kim olduğumuzu unutturmaya başlar bizi. Biz, birlik halinde ışıktan gelen sevgi enerjisi olduğumuzu  kabul edip ve  olgunlaşıp Lotus çiceği gibi açmamız gerekirken , tam tersi kuruyup kapanmamıza sebep olurlar.
Lotusun yaprakları da çiçeğin güzelliğini tamamlar. "Lotus yaprağının ortasında titrek bir çiğ damlası gibi sabah güneşi parıldar." ( lotus çiceğinin sabah güneşi gibi parlayan noktası insan vücudu ve aurasındaki  Solar Polexus çakrasının olduğu yere benzetilebilinir) Çünkü yaprağın yüzeyi kör diken benzeri çıkıntılarla kaplıdır. Düşen yağmur damlaları hemen edebiyatın yüzyıllardır takdir ettiği bir görünüme, kristal benzeri damlacıklara dönüşür. Yeterli su ve besinle, yuvarlak, düz lotus yaprakları 3 metre çapına ulaşabilir. Çiçekleri yüksekte dimdik dururken, lotus yaprakları göledi doldurur. 
 Lotus her şeyden önce, onu diğer bitkilerden ayıran ve Budist bir simge haline getiren, ekolojik bir özelliğe sahiptir. Mevsimler bir döngü içinde hareket ederken, çiçekler de çiçek açıp ölürler. Ancak bitkilerin pek çoğu önce çiçek açıp çiçeklerini döktükten sonra meyve verirken, lotus meyvesi olgunken çiçek açar. Bu nedenle Budistler, lotusun geçmişin, şimdinin ve geleceğin bir aradalığının bir ifadesi olduğunu düşünmüştür.


Eğer beden-zihin-ruh dengenizin bozulduğunu ve çiceğinizin açılamadığını, kapandığını veya kuruduğunu hissediyorsanız , "farkındalık" sürecine adım atmışsınız demektir. Lotus sizsiniz ve toz zerreciklerinin kontrolunu elinize almak ve asıl gücün
" kendiniz" olduğunuzu farketmek elinizde.
Bunu nasıl yaparız ;
1- Hayal etmek - imajinasyon  ; yaratım gücünü arttırmak 
    Düşüncelerinizi "hayal"e çevirebilin ve geleceğiniz için olumlu yaratımlar oluşturun. 


Access & Bars terapisi, düsüncelerinizin, duygularınızın, yargı ve inançlarınızın sebep oldugu kutuplasma, sartlanma ve hapsolma hissinden kurtarır. Insanın en büyük bagımlılıgı olan drama ve travma yaratma oyunundan sizi vazgeçirir. Ve sağlıklı imajine etme gücünüzü yeniden çalıştırmanıza yardım olur. 


2- Meditasyon ; hayal gücünüzü kullanırak yüksek benliğiniz ile uyumlaşın. Ve dua edin.Evrenden isteyin ve bırakın sizin için çalışılsın..


Dönüşümsel nefes seansları, meditasyona dokunmanıza adım attıracak harika yollardan birisidir. Aura'nız da ki 7 çakranızı canlandırır, temizler ve blokaj yerlerini bize gösterir. 


3- Spor yapmak ; beden-zihin-ruh dengesini geri getirin. Bırakın bol nefes alarak molekülleriniz mutlu olsun ve beyniniz canlansın. Yoga bu süreçte size bir ilaç olacaktır.


4- Affedin ; bırakın tüm ruhsal toksinler çıksın gitsin. Nasıl cildinizdeki siyah noktalar sizi rahatsız ediyorsa ruhunuzdaki siyah noktaları hayal edin. Bunlardan kurtulmanın sizi nasıl rahatlattığını bir imajine edin. 
 Regresyon terapisi affetmenin ve blokajlarımızdan kurtulmanın gücünü size verecektir. 


5- Verici olun ; biz tüm insanlar biriz.
 Ben senim, sende ben.. o zaman neden paylaşmayayım ? 


6- Çalışın ; sizi mutlu edecek herşeyi severek yapın. İşinizi severek yapın. Kendinize, çevrenize, ve bulunduğunuz ortamlara olumlu enerjiler yayın.Ve "para"nın , bu maddesel gerçeklikte ,olumlu bir enerji olduğunu kabul edin.


7- Öğrenin ; öğrenmek, eğitim hayat boyu süren bir süreçtir. Bunu özümseyin ve öğrenmeye kendinizi açın, kabul edin. Öğrenmenin heyecanı, bırakın tüm benliğinizi enerjilendirsin.

Kişisel gelişim seminerlerine ve eğitmlerine katılmak hem öğrenmenize hem de sosyalleşmenize muhteşem bir yol olacaktır.
8- Sosyalleşin ; her türlü insanın arasına karışın, konuşun, dertleşin.. unutmayın ki herkes "farkında" olma yolundadır ve herkes birer Lotus'tur. Siz farkında iseniz neden diğerlerine de fark ettirmeyesiniz ?


9- Yaratıcı olun ; Farklılaşın, üretin ve sevgi dolu yaratımlar evrene dahil edin. Bir kişinin olumlu yaratımda bulunması "kelebek etkisi" ile tüm insanlığa olumlu yaratım yapmasına önderlik edecektir.
 Yaratıcı olmanızda isterseniz Bars ve Nefes terapileri yardımcı olacaktır.


10- Rahatlayın- dinlenin ; kendiniz ile başbaşa kalmanın tadını çıkarın. Kendinizi mutlu edin ve sevin. Kendini seven tüm insanlığı sever, tüm kainatı ve tüm varlıkları sever. Biz bütün halinde bir birliğiz. 
Dönüşümsel Nefes seansları ile nefes almaya başlayabilir ve meditasyonun temeline giriş yapabilirsiniz.


Bilinçaltınızı asla hafife almayın, bedeninizi asla hafife almayın, ruhunuzu asla hafife almayın ; bilinçinizi lotus aydınlanmasını yaşamasına izin verin. 
Adım atmak için Kuantum Yaşam Koçluğu veya Melekler ile Yaşam Koçluğu almanızı tavsiye ederiz.


Işık ve sevgi ile kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder